Akcionáři „áček“ investují až 500 miliónů euro do onlinu. Česka se to ale zatím netýká

Foto: Pixabay

Skupina AURES Holdings, do které patří i síť prodejen AAA AUTO, hodlá vstoupit na západní trhy pod hlavičkou on-linového obchodníka s ojetými vozy Driverama a stát se do roku 2025 největším evropským on-line prodejcem ojetých vozů


Nový projekt Driverama bude založen na mezinárodním výkupu a prodeji ojetých vozů za pomoci pokročilých algoritmů, které by měly zaručit zákazníkům v každé zemi nejlepší ceny. První pobočky vzniknou v Německu, pak se rozšíří do dalších jedenácti zemí. Cílem Driveramy je stát se do roku 2025 největším on-line obchodníkem s ojetými vozy v Evropě.

Půjde o investici našich akcionářů, která v první fázi dosáhne výše 100 milionů EUR a v druhé až dalších 400 milionů EUR
Karolína Topolová; generální ředitelka AURES Holdings

Driverama zahajuje svou činnost prostřednictvím výkupních aktivit a na začátku příštího roku zahájí prodej s nabídkou 5000 vozů v Německu. V následujících 12ti měsících půjde na budování infrastruktury v klíčových zemích, kde Driverama odstartuje, 100 milionů euro. Do roku 2025 rozšíří svoje aktivity do 11 dalších zemí. Tuto expanzi AURES Holdings a jeho akcionáři podpoří dalšími investicemi až do výše 400 milionů euro.

Cílem je do roku 2025 vybudovat Driveramu jako největšího evropského on-line prodejce ojetých vozů.
Stanislav Gálik; předseda představenstva Driverama 

„Koncept Driveramy využívá on-line výkupu a prodeje ojetých automobilů v západní Evropě s možností vykupovat i prodávat vozy koncovým zákazníkům přes hranice členských států EU. Vozy bude možné si nechat doručit, nebo si je vyzvednout na desítkách mikropoboček, začnou vznikat v létě. Projekt Driveramy nevzniká na zelené louce. V uplynulých letech jsme do jeho technologické přípravy investovali 75 milionů EUR. Šlo zejména o vývoj vlastního software, který zajišťuje kompletní technologickou infrastrukturu, a v reálném čase nám umožňuje kompletní přehled o nabídkách na trhu ojetých vozů v celé Evropě. Zahájení projektu Driverama velmi uspíšily naše pozitivní zkušenosti s prodejem vozů on-line v době pandemie koronaviru,“ vysvětlil předseda představenstva Driveramy Stanislav Gálik, dosavadní šéf inovací AURESu. 

Bude pokračovat expanze v Polsku

Expanze sítě AAA AUTO bude nadále probíhat zejména v Polsku, kde naváže na plány zpomalené pandemií. „Již koncem tohoto měsíce otevřeme novou pobočku s plným servisem v Lublinu v areálu Makro, která na ploše 7500 m2 postupně nabídne až 300 vozů. Dále bude v květnu následovat zahájení provozu výkupní pobočky v Radomi v rámci nákupního centra M1. V létě začneme pracovat na rozšíření kapacity pobočky Zabrze z 250 na 450 vozů, které bude zahrnovat i výstavbu nového objektu letos na podzim. Stejně tak chystáme na podzim letošního roku výstavbu nové obchodní budovy v areálu naší pobočky Wroclaw. V Katowicích během letošního roku v několika etapách rozšíříme prodejní plochu a prostory pro zákazníky. Rozšiřujeme i naší centrální pobočku pro Waršavu v Piasecznu, kde jsme v březnu dokončili transakci nákupu sousední nemovitosti bývalého dealerství FIAT. Tento náš nový objekt nám umožní rozšířit zázemí pro naše zaměstnance. Díky této akvizici vybudujeme větší showroom pro naše zákazníky. Rozšířili jsme i venkovní prodejní plochu a zvětšili nabídku vozů v regionu Varšavy. V neposlední řadě nám druhá nemovitost v Piasecznu umožní do budoucna rozvoj dalších služeb jako je například pronájem vozů,“ uvedla Karolína Topolová.

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.