TipCars: Ojetiny dále zdražují, průměrná Octavia již vyjde na 299 tisíc korun

Foto: Jan Smékal

Podle dat TipCars.com i nadále roste cena většiny nejnabízenějších modelů. Průměrná Škoda Octavia meziročně zdražila o 5,84 % na aktuálních 299 tisíc Kč, Volkswagen Passat o 7,3 % na 357 tisíc Kč.


Zvyšuje se však současně i průměrný nájezd nabízených vozidel, a to i u modelů s průměrným nájezdem dalece přes hranici 100 tisíc km.

Nabídka ojetin se zvyšuje, modelu Škoda Karoq je o 43,8 % více. Ani v aktuálním meziročním srovnání se mezi desítkou nejnabízenějších modelů ojetin nemění úplná špička. Jako pravidelně jsou nejnabízenějšími modely Škoda Octavia a Škoda Fabia. Nechybí ani stálice, jako Volkswagen Golf, Volkswagen Passat, Ford Focus nebo Škoda Superb. Do TOP10 se nicméně dostali dva nováčci, konkrétně Škoda Kodiaq a Opel Astra. První jmenovaný model má meziročně o 24,7 % více nabízených vozidel, Opel Astra pak dokonce o 27,7 % více. „Škoda Kodiaq stále patří k celkově nejmladším modelům a rychlý růst nabídek ojetin je zcela přirozený,“ popisuje Marek Knieža, ředitel TipCars.com. „Mnohem větší překvapení je obrovský nárůst Opelu Astra, který meziročně vyskočil o více než čtvrtinu,“ dodává. Velký nárůst počtu nabízených automobilů je vidět i u vozidel Kia Ceed (+33,9 %), Renault Clio (+24,9 %) a Dacia Duster (+20,4 %). Naopak znatelnější úbytek nabízených ojetin se týkal pouze modelu Volkswagen Touran, kde nabídka klesla o 6,2 %.

Podle sítě autocenter AAA Auto se prodloužila doba inzerce u všech nejžádanějších automobilů. Čechy nejoblíbenější Škoda Octavia se nejčastěji prodá za 39 dní, tedy o deset dní pomaleji než loni. V desítce nejprodávanějších automobilů se nejdéle prodává Škoda Karoq, u které se zároveň doba prodloužila nejvýrazněji, a to o 24 dní. Naopak se meziročně snížila doba inzerce u elektromobilů. BMW i3 se prodává nejčastěji 44 dní, Model 3 od Tesly 37 dní, Škoda Enyaq 36 dní. „U elektromobilů se díky zvýšené poptávce v loňském roce snížila průměrná doba inzerování na polovinu. U hybridů je doba prodeje ještě nižší. Například Toyota Corolla nebo Toyota RAV se prodávají většinou za 31 dní, Toyota C-HR pak 29 dní,“ upozornil Petr Vaněček, provozní ředitel skupiny AURES Holdings, provozovatele sítě autocenter AAA AUTO a Mototechna.

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.