Autobazary se připravují na nouzový stav a počítají s nejhorším scénářem

Foto: Auto ESA

Opětovné vyhlášení nouzového stavu a uzavření ekonomiky by zlikvidovalo většinu českých autobazarů. Ty se proto snaží uzavření předejít a zavádějí vlastní pravidla pro prodej vozů.


České autobazary nechtějí opět zažít situaci, kdy by byly jejich provozovny uzavřeny jako tomu bylo při jarním „lockdownu“. Vláda totiž opět uvažuje nad nouzovým stavem a proto nad rámec pravidel vyhlášených Ministerstvem zdravotnictví aplikují autobazary taková opatření, která z nákupu ojetého vozu mají udělat jeden z nejbezpečnějších nákupů vůbec. Vyplývá to z prohlášení Asociace autobazarů APPAA, která zastřešuje většinu českých prodejců ojetin. „Nejasná prohlášení vlády o chystaných, připravovaných nebo diskutovaných opatřeních nás vedla k tomu, že jsme k celé situaci přistoupili proaktivně a doporučili všem našim členům, aby dodržovali taková hygienická pravidla, která v podstatě vyloučí jakýkoliv přenos nákazy Covid-19,“ říká k situaci spojené s očekávanými opatřeními předseda APAA Petr Přikryl. Mezi tato opatření patří především: 

  • Dezinfekce a strojové mytí vozu ihned po jeho vykoupení
  • Dezinfekce vozu po každé zkušební jízdě
  • Povinnost zákazníků dezinfikovat si ruce a nasadit roušku před usednutím do vozu
  • Striktní povinnost všech zaměstnanců nosit roušky a další ochranné pomůcky jako jsou například rukavice
  • Dodržování modelu 1:1 – tedy jeden zákazník, jeden prodejce
  • Dodržování vzdálenosti minimálně 2 metry mezi všemi osobami na prodejní ploše i v zázemí autobazarů 

Většina zákazníků udělá v autobazaru chybu, která je pak stojí desítky tisíc


Veškeré doporučené postupy dodržujeme a věříme, že můžeme našim zákazníkům nabídnout opravdu pohodlný a bezpečný nákup,“ říká Filip Kučera z autobazaru Auto ESA, který je dlouhodobým členem APPAA. Stejně reaguje i další člen APPAA, společnost MAMA CAR: „Nákup vozu v autobazaru je díky přijatým opatřením naprosto bezpečným způsobem, jak si zajistit vlastní mobilitu a vyhnout se tak cestování v prostředcích hromadné dopravy,“ říká ředitel firmy Pavel Mařinec. Také další členové Asociace doporučená opatření přijali a ihned aplikovali do praxe: „Nechceme opět zavřít, to by nás mohlo stát existenci,“ říká Jiří Daněk z autobazaru TROTINA Auto, který uvažuje i nad možností virtuální prohlídky vozu a teprve následné schůzce se zákazníkem. 

Asociace autobazarů podle svého předsedy chápe nutnost přijímaných opatření ale domnívá se, že je lze realizovat i bez nutnosti omezovat obchodní život Podle právě malí prodejci balancují podle něj na existenční hraně a další "lockdown" by tyto prodejce pravděpodobně odsoudil k zániku. „Věříme, že i při případném vyhlášení nouzového stavu a drastickém omezování počtu lidí na jednom místě zůstanou provozovny autobazarů otevřené a nabídnou českým občanům možnost vyřešit potřebu prodat nebo koupit auto bez toho, že by byli jakkoliv ohroženi na svém zdraví. Mobilita občanů musí zůstat zachována, stejně jako možnost získat finanční prostředky třeba právě prodejem vozu v autobazaru,“ uzavírá Petr Přikryl.

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.