Bude boj o auta? Autobazary hlásí rekordní prodeje a navyšují počty aut v nabídce

Foto: Jan Smékal

Autobazary se připravují na boj o kvalitní ojeté vozy. Blíží se totiž letní dovolené a mnoho rodin je bude trávit v Česku. Stoupá proto poptávka po ojetých vozech kategorie MPV a SUV


„Potvrdila se naše očekávání, že se mezi lidmi nahromadila poptávka po osobní koupi ojetých vozů, nahromaděná za řadu měsíců, kdy byly k dispozici jen přes on-line prodej. I nadále je jasné, že lidé preferují fyzický výběr vozu přímo v autocentru s možností si ho vyzkoušet na místě a porovnat s jinými modely. Tomu odpovídá i naše návštěvnost a prodeje, které se v posledním týdnu držely zhruba o 35 % výše, než by bylo pro toto období obvyklé před pandemií. Proto jsme se rozhodli nečekat, a zvýšíme naší nabídku co nejrychleji o dalších 1000 vozů,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka AURES Holdings, provozovatele mezinárodní sítě AAA AUTO. 

V sobotu 15. května se v síti dokonce prodalo nejvíce aut v historii, stejně jako za celý týden. „Dosavadní historický denní rekord z února 2020, měsíc před prvním lockdownem, byl 373 prodaných vozů. Sobotní nárůst na 415, z toho na 227 v České republice, jsme opravdu nečekali. Auta momentálně mizí z autocenter rychleji, než je stačíme vykupovat. Výkupní aktivity proto výrazně posílíme po celé republice, ve všech krajích. Soustředíme se na nebourané vozy, po jednom či dvou majitelích, s nízkým kilometrovým nájezdem a tuzemským původem,“ poznamenala Karolína Topolová. 

AAA AUTO očekává, že zájem o ojetiny z řady důvodů dále poroste, protože se blíží letní dovolené, jež se mnoho rodin rozhodne kvůli pokračujícímu riziku nákazy koronavirem v hromadné dopravě strávit raději v Česku. 

„Auto bude i nadále bezpečnějším způsobem dopravy než vlak nebo autobus. Poptávka proto stoupá zejména po vozech combi či SUV,“ říká Karolína Topolová. I nadále je samozřejmě možné vůz u AAA AUTO zakoupit on-line s dovozem domů nebo s vyzvednutím na pobočce. 

Za vyššími prodeji v tuzemsku stojí podle prodejních statistik i nový produkt prodeje aut na splátky s garantovaným úrokem 3,9 %, který AAA AUTO ve spolupráci s Moneta Auto Finance spustilo na začátku května.

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.