Končí klasické autobazary s fáborkami? Asi ano. Importérské programy nabírají na síle

Foto: Emil Frey Select

Zájem klientů klasických autobazarů se přesouvá ke značkovým prodejcům. Svědčí o tom nejen aktuální prodejní čísla, ale také nárůsty návštěvnosti na webových stránkách jednotlivých programů


Například programy Emil Frey Select, Peugeot Vyzkoušené vozy, Citroën Select, Opel Vyzkoušené vozy a DS Certified realizovaly v loňském roce 4001 prodaných ojetých vozů, což představuje meziroční nárůst o 4 %. Krok dopředu zaznamenal i klíčový nástroj skupiny Emil Frey v ČR pro prodej a výkup ojetých vozů, internetová platforma Autosphere. 

 „I čtyřprocentní růst považujeme v současném kontextu za úctyhodný úspěch. Vzhledem k tomu, že naší hlavní aktivitou je prodej ročních a zánovních vozů, jejichž nabídka byla v roce 2021 negativně ovlivněna omezeními v dodávkách nových vozů, stál nás i tento relativně malý úspěch velké úsilí. Kromě toho se nám podařilo zdokonalit náš hlavní prodejní nástroj, internetovou platformu Autosphere, rozšířit počet dealerů zapojených do programu a posílit naše partnerství s SK Slavia Praha. V plnění cílů, které jsme si dali při zakládání našeho projektu, tedy stát se referencí na trhu a figurovat mezi nejvýznamnějšími hráči na trhu, postupujeme správným směrem.“ říká Zdeněk Fořt, ředitel společnosti EF Mobility. 

V současné době se v rámci značek, které skupina Emil Frey v ČR zastupuje, aktivně věnuje prodeji ojetých vozů přes 100 autorizovaných prodejců. Za loňský rok prodali 4001 certifikovaných vozidel (+ 4 % ve srovnání s rokem 2020) převážně značek Peugeot, Citroën, Opel a DS. Aktuální nabídku těchto prodejců sdruženou na webu Autosphere tvoří přibližně 2600 vozidel, přičemž všechna splňují přísné podmínky pro zařazení do programů, mimo jiné i minimálně rok plnohodnotné záruky. 

Jednotlivé značkové programy se však neomezují pouze na vlastní značku, procházejí přes ně i ojeté vozy jiných výrobců, vždy je však podmínkou dodržení kvalitativních standardů programu. Autorizovaní koncesionáři značek Peugeot, Citroën, Opel a DS mohou díky servisnímu zázemí s nejmodernějším diagnostickým vybavením garantovat bezvadný technický stav vozidla a poskytnout tak zákazníkům jistotu a bezstarostné používání vozu. Mnozí klienti oceňují i skutečnost, že veškeré ojeté vozy nabízené v rámci značkových programů jsou u autorizovaných prodejců okamžitě dostupné pro testovací jízdu. 

Pro prodej a výkup ojetých vozů je nepostradatelným nástrojem webový portál Autosphere, který skupina Emil Frey v ČR spustila na samém sklonku roku 2020. Po roce fungování ho ředitel EF Mobility, Zdeněk Fořt hodnotí jednoznačně kladně: „Projekt Autosphere se zdárně vyvíjí. Osvědčil se jako přehledný, snadný a efektivní pomocník pro dealery i klienty. Nedávno jsme přidali novou funkci usnadňující výkup vozů. Zákazníkovi oceníme jeho vůz do čtyř hodin od zadání vstupních dat, a navíc nabízíme i vysoce nadstandardní službu spočívající v tom, že si pro ojetý vůz k zákazníkovi přijedeme a postaráme se o veškeré formality. Platforma autosphere.cz se tak stále více dostává do podvědomí lidí, a to i díky partnerství s fotbalovým týmem SK Slavia Praha.“

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.