Používáte v této době auto spíše sporadicky a chcete výrazně ušetřit na povinném ručení? Spočítejte si, kolik ušetříte

Foto: Pixabay

Počet najetých kilometrů je jedním ze stěžejních parametrů, od kterých se například u pojišťovny Allianz odvíjí výše pojistného. Jestliže tedy aktuálně používáte auto výrazně méně než v minulosti, měli byste zvážit možnost, jak výrazně ušetřit na pojistném.


Osobní automobil je sice v současné době z pohledu šíření onemocnění Covid-19 asi nejbezpečnější variantou jak cestovat, na druhou stranu se omezení mobility u mnoha majitelů osobních automobilů promítá i do výrazného snížení počtu celkově ujetých kilometrů. Logicky se potom ptají, zda nelze uspořit na sazbě povinného ručení. Některé pojišťovny takovou možnost majitelům vozů nabízejí a úspory mohou dosáhnout i několik tisíc korun ročně.

Uplynulé měsíce přinesly řadu změn, které se promítly i do životního stylu prakticky každého z nás. Trávíme více času doma, což mimo jiné znamená, že klesá průměrná doba využívání našeho auta a s ní i jeho roční kilometrový nájezd. Přitom právě počet najetých kilometrů je jedním ze stěžejních parametrů, od kterých se například u pojišťovny Allianz odvíjí výše pojistného. Jestliže tedy aktuálně používáte auto výrazně méně než v minulosti, měli byste zvážit možnost, jak výrazně ušetřit na pojistném.

V rámci pojistného programu „Jezdím málo, platím málo“, jsem v roce 2020 ušetřil 4.600 korun, což je v mém případě přibližně 150 litrů nafty
Karel Novák; Příbram, Škoda Octavia, rok výroby 2005, motor 1.9 TDI, řidič řídí více než 10 let

Snížení sazby pojistného, které se odvíjí od počtu ujetých kilometrů, nabízí aktuálně pojišťovna Allianz, v rámci svého produktu Jezdím málo, platím málo. Jde o velmi úspěšný pojistný program, který si od svého uvedení na trh objednalo již více než 420 tisíc klientů. Ti si v on-line kalkulačce spočítali, že mohou v případě nájezdu nižšího počtu kilometrů ušetřit výrazné částky. Vše lze navíc sjednat během pár minut bez nutnosti fyzické návštěvy na pobočce pojišťovny.

V aplikaci stačí nahrát fotografii stavu tachometru, který následně pojišťovna meziročně porovná s aktuálním stavem. Systém pak funguje podobně jako například vyúčtování spotřeby elektřiny nebo vody. Po vyúčtování a spočítání ujetých kilometrů připraví pojišťovna vyúčtování záloh na další rok, ve kterém bude zohledněn i případný přeplatek nebo nedoplatek s přechozího období. Například u vozidla Škoda Octavia, může úspora na pojistném činit 4600 korun za rok*.


* Vypočteno na příkladu vozu Škoda Octavia, rok výroby 2005, motor 1.9 TDI, řidič řídí více než 10 let:

  • 12 500 – 15 000 km ročně … balíček Max … 1479 CZK měsíčně
  • 15 001 – 20 000 km ročně … balíček Max … 1577 CZK měsíčně
  • 20 001 – 25 000 km ročně … balíček Max … 1859 CZK měsíčně

Článek je komerční prezentací pojišťovny Allianz

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.