Prodeje hybridní vozidel rostou. Vyšší zájem je způsoben také možností jejich levných ročních pronájmů

Foto: Jiří Soukup

Možnost pronajmout si vozidlo s čistě elektrickým, nebo hybridním pohonem, využívá stále více zájemců o nízkoemisní vozy. Mnozí z nich se po ročním zkušenosti dokonce rozhodnou pro jeho nákup.


Podle statistik Svazu dovozců automobilů roste počet nově registrovaných vozidel s alternativním pohonem. Jen za prvních šest měsíců vzrostly podle SDA, registrace vozidel s čistě elektrickým pohonem o 56 %. Osobních vozů s hybridně-elektrickým pohonem bylo registrováno 19 436 (+37 %), z toho plug-in hybridů 2 622 (+ 61 %).

Je to dáno nejen firemními nákupy, ale také vyšší poptávkou ze strany privátní klientely. Podle SDA  totiž každé čtvrté prodané vozidlo připadá právě na soukromé osoby. Některé společnosti totiž přišly s poměrně zajímavým nápadem, jak vozy s alternativním pohonem více přiblížit potencionálním zákazníkům. „Spustili jsme program ´Autosphere operák´v rámci kterého nabízíme na roční pronájem nejen vozy s klasickým spalovacím motorem, ale také vozidla s hybridním, nebo čistě elektrickým pohonem“, říká Zděnek Fořt z platformy Autosphere.cz, která na českém trhu nabízí k prodeji i k pronájmu zánovní vozy především značek Peugeot, Citroën, Opel a DS Automobiles.

V rámci tohoto programu si lze na dobu jednoho roku zapůjčit například čistě elektrický vůz DS 3 Crossback e-Tense za cca 9 tisíc korun včetně měsíčně, Opel Mokka-e za cca 11 tisíc měsíčně včetně DPH, nebo hybridní designový skvost DS4 e-tense za přibližně 12 tisíc korun měsíčně, opět včetně DPH. „Jde o konečné ceny, zájemce neplatí žádné zálohy, ani další poplatky“, říká Zdeněk Fořt, podle kterého se po vlažném rozjezdu zájem o tuto službu výrazně zvýšil.

Podle Fořta stojí zvýšeným zájmem o operativní leasing především dva faktory: „Je to především cena pronájmu, která je, s ohledem na kategorii a maximální výbavu vozidel, skutečně bezkonkurenční, a potom také fakt, že si zájemci o čistě elektrický, případně hybridní vůz, mohou na vlastní kůži vyzkoušet, jak se s ním žije. Už jsme od některých zákazníků, kteří si vůz pronajali, dostali zpětnou vazbu, že si auto po skončení pronájmu odkoupí“, přibližuje Fořt výhody služby Autosphere operák.

 

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.