Společnost CarTrax doplňuje fyzickou prověrku ojetých vozidel o data ze systému carVertical

Foto: CarTrax

Společnost CarTrax, která na českém trhu nabízí fyzické prověrky ojetých automobilů, doplňuje svůj systém prověrek o data od mezinárodní společnosti carVertical


Přibližně polovina nabízených ojetých vozů na českém trhu má zahraniční původ. Podle zástupců společnosti CarTrax jsou právě tyto vozy pro zákazníky nejrizikovější a to především kvůli obtížnému získávání informací o servisní historii a právním původu takového vozu. Právě z tohoto důvodu se CarTrax spojil se společností carVertical, která poskytuje nejobsáhlejší data o vozidlech z celé Evropy i ze zámoří

carVertical již v České republice spolupracuje s některými prodejci ojetých vozidel, nicméně spolupráce s platformou CarTrax posouvá možnosti kontroly vozidel ještě blíže ke koncovým zákazníkům, kterým tak pomáhá důkladně prověřit vyhlédnutý vůz.

"Jsme potěšeni, že můžeme společně se společností CarTrax zvyšovat transparentnost českého trhu s ojetými vozy a pomáhat tak kupujícím získat o ojetých vozidlech maximum informací. Každá spolupráce s takto významným partnerem nám dává jistotu, že jdeme správným směrem, bez ohledu na to, jak těžká cesta to může být“, říká generální ředitel carVertical pan Rokas Medonis.

Prodejní cena auta s přetočeným tachometrem totiž může být neoprávněně navýšena až o 25 procent. Jenže zvýšená prodejní cena auta není to nejhorší, co může kupujícího potkat. Rokas Medonis upozorňuje také na zvýšené provozní a servisní náklady u takto „upraveného“ vozidla, což v některých případech může vést až k finančnímu vyčerpání nového majitele

Martin Foltýn a Pavel Foltýn, zakladatelé společnosti CarTrax, upozorňují, že data ze zahraničních zdrojů jsou velice cenným přínosem pro službu fyzických kontrol ojetých automobilů, kterou se svou společností nabízejí. Vzhledem k tomu, že přibližně každé druhé ojeté auto v České republice je dovezeno z jiné země, je pro kupujícího takového auta velice zásadní, jestliže může prověřit historická fakta o registraci, ujetých kilometrech nebo o škodách i na vozidle, které pochází ze zahraničí.

"Od společnosti carVertical čerpáme vysoce kvalitní informace a tato přidaná hodnota je pro našeho koncového zákazníka nesmírně důležitá. Kupující má totiž většinou, z pohledu získávání informací o vozidle, slabší postavení a je potřeba mu nabídnout možnost takové informace získat,“ říká CEO společnosti CarTrax Martin Foltýn. Data společnosti carVertical ukázala, že téměř každé druhé vozidlo (47,5 %) ověřované v tomto systému v České republice, bylo v minulosti nějakým způsobem poškozeno. Dalších 11 procent vozidel pak mělo přetočený tachometr.

Společnost carVertical investuje do segmentu B2B, díky čemuž také rychle roste počet českých společností, které se spojily s touto technologickou platformou na prověřování historie automobilů. Přestože je služba dostupná komukoli, informace o historii vozidla hrají zásadní roli především pro prodejce, kteří vykupují ojeté vozy do svého vlastnictví. Za taková vozidla totiž následně ručí svým zákazníkům a znalost kompletní servisní historie, včetně stavu tachometr, je pro jejich reputaci naprosto klíčová.

Informace o servisní historii ojetého vozu je důležitá vždy, nicméně především v současném období, kdy je poptávka po ojetých vozidlech nejvyšší za poslední roky, je důkladné prověření ojetého vozu naprosto zásadním krokem, který povede k dobrému nákupu. Situace se pravděpodobně do konce tohoto roku nijak zásadně nezlepší, proto odborníci ze společnosti carVertical a CarTrax doporučují před nákupem vozu vždy pečlivou a důkladnou prohlídku konkrétního vozu.

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.