Češi přicházejí na chuť operativního leasingu na automobily. Nízké ceny tomu jenom nahrávají

DS4 Crossback
Foto: Jiří Soukup

Pořídit si v dnešní době nový automobil není nic snadného a již dávno ani levného. S nákupem auta jsou navíc spojené další starosti typu pojištění, servis, nebo například výměna pneumatik. U operativního leasingu toto leckdy odpadá.


Model nákupního chování se v oblasti pořizování osobního automobilu od základu mění. Čím dál tím více Čechů totiž zjišťuje, že pořídit si v současné době automobil do osobního vlastnictví není z ekonomického pohledu příliš výhodné. Ke slovu se tak dostávají nové formy a možnosti zajištění osobní mobility. Tou nejzajímavější variantou, jak si v současné době osobní mobilitu zajistit, je operativní leasing.

O operativní leasing má dle našich průzkumů zájem čím dál tím více klientů
Zdeněk Fořt; Autosphere

Jedním z průkopníků operativního leasingu dostupného jak pro soukromé osoby, živnostníky, tak i firmy je platforma Autosphere, která ve spolupráci s importéry značek Peugeot, Citroën, DS Automobiles a Opel nabízí velice zajímavý pronájem zánovních vozů těchto značek. Tahákem je především atraktivní cena pronájmů a také skutečnost, že vozy jsou okamžitě k dispozici. Na rozdíl od klasického leasingu se v případě operativního leasingu od Autosphere neplatí žádná akontace. Zákazník platí pouze fixní měsíční splátky. „Z našeho průzkumu vyplývá, že o operativní leasing má zájem čím dál tím více klientů. Především proto, že takový způsob zajištění mobility je velice flexibilní a umožňuje klientů vozy měnit podle své potřeby například každý rok. Nezanedbatelným hlediskem je i atraktivní cena takové formy pořízení vozu“, říká Zdeněk Fořt z platformy Autosphere.

V rámci produktu „Autosphere Operák“ sice není zahrnut servis, ani výměna pneumatik, i tak jde ale o velice atraktivní možnost, jak si pořídit zánovní a plně vybavený vůz bez čekání. Jedná se totiž o zánovní vozy s minimálním kilometrovým nájezdem, tovární zárukou, asistenční službou a v ceně je také havarijní pojištění vozu. Roční kilometrový nájezd je nastaven na 20 tisíc kilometrů a ceny začínají na částce 6.199,-Kč bez DPH, resp. 7.501,-Kč včetně DPH. A kdo by si snad myslel, že za takovou cenu dostane základní model s minimální výbavou, bude pravděpodobně velmi překvapen.

Za zmíněnou cenu 7.501,-Kč vč. DPH je totiž k dispozici například model Opel Mokka 1,2 Turbo s výkonem 130 koní a osmistupňovou automatickou převodovkou. Ve výbavě vozu jsou potom také například LED světlomety, čalounění sedadel Alcantarou, automatická klimatizace, multimediální systém s GPS, adaptivní tempomat, parkovací kamera, nebo třeba 18“ hliníková kola.

Kdo by měl zájem o hybridní, nebo plně elektrický vůz, i ten bude určitě spokojen. Autosphere má v nabídce například plně elektrický model Citroën ë-C4 za cenu 10.500,- vč. DPH měsíčně, model DS3 Crossback Grand Chic e-Tense za cenu 9.140,-Kč vč. DPH, nebo například hybridní model Citroën C Aircross Shine Hybrid 225 e-EAT8 za atraktivní cenu 9.999,-Kč vč. DPH za měsíc.

Současná situace na automobilovém trhu, která se navíc pravděpodobně jen tak nezmění, bude tomuto způsobu pořízení automobilu čím dál tím více nahrávat. Operativní leasing navíc umožní podnikům i jednotlivcům využívat aktivum, aniž by museli investovat značné množství finančních prostředků do jeho nákupu. Místo toho platí pouze za užívání aktiva po dobu pronájmu a v podstatě se o nic dalšího nestarají. A to ani v případě havárie, nebo odcizení vozidla. Operativní leasing se tak v současnosti stává pravděpodobně nejlevnější a nejrychlejší cestou, jak si zajistit osobní mobilitu.

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.