Globální prodej automobilky Volvo Cars v lednu vzrostl o 30 procent

Foto: Volvo

Tahounem poptávky je Čína, kde přetrvává silná poptávka po řadě SUV značky Volvo, která představuje 71 % celkového objemu prodeje. Roste také popularita řady elektrifikovaných vozů Recharge s možností dobíjení.


Automobilka Volvo Cars zahájila rok 2021 z hlediska prodeje zatím svým vůbec nejlepším lednem v historii. Zvýšenou poptávku po svých produktech zaznamenala v Evropě, Číně i USA. Počet a prodaných po celém světě stoupl v rámci meziročního srovnání o 30,2 % na 59 588 kusů, což bylo dáno především vynikajícími výsledky v Číně, kde se společnost po předchozím útlumu z důvodu pandemie covidu-19 více než zotavila. 

I nadále zde přetrvává silná poptávka po řadě SUV značky Volvo, která představuje 71 % celkového objemu prodeje. Současně zde dále roste popularita řady elektrifikovaných vozů Recharge s možností dobíjení. Letos v lednu se oproti stejnému měsíci minulého roku objem prodeje vozů Recharge více než zdvojnásobil a nyní tvoří více než 23 % všech automobilů Volvo prodaných po celém světě. 

Ojeté Volvo V40 – ve statistice poruchovosti TÜV Report si vede velmi dobře
Testujeme ojeté SUV Volvo XC60 – když dobře koupíte, budete ho milovat

V Číně vzrostl v lednu prodej o 91,3 % až na 19 160 vozů, což znamená, že se největší trh automobilky Volvo po loňském lednovém propadu způsobeném pandemií více než zotavil. Zvýšení objemu prodeje v Číně napomohla celkově silná poptávka na trhu, přičemž bylo současně podpořeno nárůstem zájmu o kompaktní SUV Volvo XC40 a sedan Volvo S60. 

Na území USA se v lednu prodalo 8 151 vozů, což ve srovnání se stejným obdobím loňského roku znamená zvýšení o 32,4 %. Za masivním růstem prodeje stojí především řada cenami ověnčených SUV v čele s Volvem XC90. V Evropě došlo v prvním měsíci roku k nárůstu prodeje o 9,0 % na 24 857 prodaných vozů, k čemuž dopomohla značná poptávka na trzích, jako jsou Švédsko, Německo a Nizozemsko. Vozy řady Recharge tvořily 41 % celkového evropského prodeje. 

V lednu 2021 se stalo nejlépe prodávaným modelem automobilky Volvo XC40 se 17 770 prodanými vozy (2020: 10 802), následované Volvem XC60, kterého se prodalo 17 053 jednotek (2020: 13 353), a modelem XC90, jehož prodej dosáhl 7 564 vozů (2020: 6 902).

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.