Maserati chce i přes současnou bídnou situaci představit 13 nových modelů

Foto: autocar.com

Maserati odhaluje svůj odvážný plán oživení značky, přičemž 13 nových modelů – včetně variant s elektrickým pohonem – má být představeno do konce roku 2024


Tento plán začal představením nového supersportu MC20, který byl uveden na trh s motorem V6 o výkonu 621 koní. V roce 2022 by měla dorazit plně elektrická varianta, a dokonce každé Maserati, které bude uvedeno od nynějška na trh, bude mít elektrifikovanou verzi. Plně elektrické modely Maserati začnou přicházet v roce 2022 a budou všechny pod značkou Folgore, což v italštině znamená blesk. Všechny elektromobily budou mít třímotorový systém s jedním motorem na přední nápravě a dvěma vzadu. To umožní pohon všech kol a vektorování točivého momentu, přičemž výkon bude možné přizpůsobit každé nápravě v závislosti na trakci.



Nové modelové „Folgore“ začnou, až se MC20 začne prodávat. Po něm bude následovat nové malé SUV Grecale založené převážně na sesterském vozu společnosti Alfa Romeo – Stelvio. Nové modely GranTurismo a GranCabrio budou také uvedeny na trh v příštím roce, přičemž plné elektrické verze obou budou k dispozici v roce 2022. Budou navrženy v Modeně a postaveny ve výrobním závodě společnosti v Turíně. Do roku 2023 dorazí zcela nový Quattroporte se spalovacími a plně elektrickými variantami. Po něm bude následovat nová generace modelu Levante SUV, opět se spalovacím motorem i pohonem elektrickým. Společnost očekává, že SUV do roku 2025 dosáhne až 70 % tržeb, poté nabídne elektrifikovanou verzi všech svých modelů.

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.