Peugeot v květnu poprvé v letošním roce překročil tisícovku

Foto: Jan Smékal

Za prvních pět měsíců letošního roku český automobilový trh meziročně vzrostl o 22 procent, značka Peugeot na tomto trhu registruje nárůst o více než 31 procent a vrací se do první čtveřice nejprodávanějších značek.


„Prodeje značky Peugeot v České republice sice zatím nedosáhly „předcovidové“ úrovně, nicméně je zde patrné podstatné zlepšení oproti loňskému roku. I přes přetrvávající výrobní a doznívající prodejní omezení se našim prodejcům podařilo registrovat 1073 vozů, což je velký úspěch a současně slibný potenciál pro akci Peugeot Emotion Day, kterou jsme spustili 1. června,“ řekl Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR. 

Na květnovém prodeji osobních vozů v Česku se Peugeot podílel čtyřmi procenty. S počtem 864 registrací obsadil 7. pozici v pořadí automobilek. Z hlediska produktového mixu přetrvává dominance modelu Peugeot 2008, který postoupil na 3. pozici ve svém segmentu a je v současnosti 14. nejprodávanějším vozem na našem trhu. Celkově za rok 2021 Peugeot registroval 3720 vozů a s podílem 4,12 % obsazuje 6. pozici. 

Z hlediska kategorie LCV dosáhla značka Peugeot v květnu s 209 registrovanými vozy prvenství, stejně jako v předcházejícím měsíci. Za rok 2021 jí patří druhá příčka. K návratu na špici žebříčku má značce pomoci akce 7 dní Peugeot Professional, která odstartuje 14. června. 

Celkově Peugeot v květnu dostáhl 1073 registrovaných vozů, tržního podílu 4,59 % na 5. místa v pořadí automobilek. Stabilně dobré prodejní výsledky v uplynulých obdobích však značku za prvních 5 měsíců roku 2021 posunují na čtvrtou pozici. S počtem 4634 vozů a tržním podílem 4,74 % vykazuje na trhu rostoucím o 22 % meziroční nárůst o 31,3 %.

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.