Volvo v květnu zdvojnásobilo v Česku svoje prodeje. Tahounem je model XC40

Foto: Jan Smékal

V České republice byl květnový prodej značky Volvo, ve srovnání s loňským květnem, o 101 procent vyšší. Tržní podíl v ČR za 5 měsíců představuje 1,23 %. Celosvětovým tahounem prodejů je nový model XC40


V květnu prodala společnost Volvo Cars celkem 64 111 vozů, zatímco ve stejném období loňského roku bylo prodáno 44 830 jejích vozů. Zvýšení prodeje bylo podpořeno především silnou poptávkou v USA a v Evropě v kombinaci se zotavováním z pandemie covidu-19, která v loňském roce vedla k radikálnímu snížení prodeje. V Číně, kde se růstová tendence obnovila již někdy touto dobou loňského roku, hlásí společnost stabilní růst 11,7 %. V období od ledna do května bylo prodáno celkem 312 533 vozů Volvo, což v meziročním srovnání představuje nárůst o 49,9 %. 

V průběhu května společnost Volvo Cars v Evropě zaznamenala pokračující silný zájem o řadu modelů Recharge s možností dobíjení, tedy s elektrickým nebo plug-in hybridním pohonem. Tyto modely si v uvedeném regionu ukrojily 40% podíl z celkového prodeje. Modely Recharge následovaly silný prodejní nárůst i na území USA, kde v rámci celkového prodeje zabraly podíl 20,8 %. V globálním měřítku představují vozy Recharge 23,7 % z celkového objemu prodeje. 

V USA se prodej ve srovnání s květnem minulého roku zvýšil o 38,9 %, přičemž zde byl největší zájem o modely XC90 a XC60. Celkem se zde letos v dubnu prodalo 13 221 vozů, zatímco v roce 2020 to díky nařízení o omezení vzájemného kontaktu, které bylo v mnoha státech zavedeno, bylo 9 519 vozů. 

V Evropě stoupl počet prodaných vozů v dubnu na 24 761, což v meziročním srovnání znamená zvýšení o 65,1 %. K tomuto nárůstu přispěly především trhy, které se začaly postupně zotavovat z loňských lockdownů plynoucích z pandemie. V České republice byl květnový prodej značky Volvo ve srovnání s loňským květnem o 101 % vyšší, za období od ledna do května 2021 vzrostl prodej oproti stejnému období loňského roku o 48,5 %. Tržní podíl v ČR za 5 měsíců představuje 1,23 %. 

Čína, která představuje největší trh společnosti Volvo Cars, hlásí v květnu celkem 16 895 prodaných vozidel, čímž se tento měsíc stává již 14. měsícem růstu v řadě. Zvýšení prodeje zde bylo dáno především značnou poptávkou po lokálně montovaných modelech XC60 a S90.

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.