Češi se odškodnění v kauze Dieselgate jen tak nedočkají. VW vyhrává na body

Foto: Safe Diesel

Výzva k odškodnění nebyla koncernu Volkswagen podle soudu řádně doručena a rozsudek pro uznání tak nemohl být vydán, neboť VW lhůtu nezmeškal.


Nejvyšší soud České republiky rozhodl o dovolání společnosti Safe Diesel proti rozsudku Městského soudu v Praze a potvrdil zrušení dřívějšího rozsudku pro uznání vydaného Obvodním soudem pro Prahu 8. Nejvyšší soud tak konstatoval, že pochybení koncernu VW spočívající ve zmeškání lhůty k vyjádření nemělo být důvodem k vydání rozsudku pro uznání. Nejvyšší soud svým rozhodnutím potvrdil rozhodnutí Městského soudu v Praze, který uvedl, že výzva soudu nebyla VW řádně doručena a rozsudek pro uznání tak nemohl být vydán, neboť VW lhůtu nezmeškal. 


Srovnali jsme dvě generace VW Passat 2,0 TDI DSG – obě jdou totiž v bazarech na dračku
Testujeme vzácný Volkswagen Scirocco – na trhu ojetin téměř není, cena půjde určitě nahoru
Ojetý Volkswagen Golf V je stále vyhledávanou ojetinou, jejíž cena příliš neklesá
Ojetý Volkswagen Touareg II – pozor na hybrid, může se zle nevyplatit


V řízení se tedy již nebude řešit, zda Volkswagen svým pochybením nároky kontumačně uznal, a Obvodní soud pro Prahu 8 nyní přistoupí k rozhodování o samotném obsahu žaloby, tedy o oprávněnosti nároků spotřebitelů na náhradu škody. Společnost Safe Diesel, která české klienty zastupuje, tento posun v řízení vítá a věří, že české soudy uspokojí práva poškozených spotřebitelů po vzoru soudů v USA, Kanadě, Austrálii, a hlavně v Německu.

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.