Firmy budou šetřit, manažeři dostanou vozy nižších tříd, referenti budou auta sdílet

Foto: Pixabay

Podnikové flotily projdou velmi razantní obměnou. Řada firem totiž začala pod vlivem koronavirové krize plánovat zásadnější změny ve svých automobilových flotilách.


Řada firem začala pod vlivem koronavirové krize plánovat zásadnější změny ve svých automobilových flotilách. Jejich cílem je co nejvíce zefektivnit provoz autoparku.

Předpokládáme postupný návrat k nižším třídám vozidel, nástup alternativních pohonů, ale také rostoucí zájem o flexibilní pronájmy aut včetně jejich sdílení
Martin Brix, generální ředitel LeasePlan Česká republika

Podle Martina Brixe ve firemních flotilách také porostou počty referentských neboli poolových vozidel, tedy automobilů, které nemají jednoho uživatele, ale zaměstnanci se o ně střídají podle potřeby. Logistika spojená s jejich přidělováním a údržbou je však velmi náročná. V podnikových autoparcích se proto začínají prosazovat moderní nástroje na sdílení automobilů. LeasePlan nyní testuje vlastní carsharingové řešení. Základem je mobilní aplikace sloužící k rezervaci vozidel, ale i k jejich odemykání. Kolegové, kteří se o vůz střídají, tedy vůbec nemusejí přijít do osobního kontaktu, dokumenty od vozidla zanechávají v přihrádce před spolujezdcem. Stejně tak klíč od vozu, který před opuštěním auta připojí ke konektoru carsharingové jednotky. Vůz pak zamknou prostřednictvím svého mobilu. Vyzvednout i vrátit vozidlo je možné kdykoli během dne i noci.

Běžnou ojetinu dnes koupíte za 100 tisíc a za rok ji za 110 tisíc prodáte. Možná i za víc
Některé dopravní značky si řidiči vykládají po svém. Při nehodě se pak dost diví

Pomocí telefonu řidiči řeší také tankování. Aplikace jim zobrazí PIN k palivové kartě, kterou najdou rovněž v přihrádce před spolujezdcem. Při platbě pak zadají aktuální stav najetých kilometrů do platebního terminálu. Služba LeasePlan CarSharing bude dostupná ve dvou verzích. Standardní varianta zahrnuje vedení elektronické knihy jízd i potřebné proškolení firemního fleet manažera, rozšířená verze Plus přidá běžnou údržbu vozu, řešení pojistných událostí, sezonní přezouvání pneumatik a také čtvrtletní kompletní mytí vozidla. Náklady na službu budou součástí pravidelných měsíčních plateb za operativní leasing. Standardní verze vyjde měsíčně na 550 korun bez DPH, verze Plus na 1850 korun.

Testovací provoz ukázal, že uživatelé služby oceňují především zásadní zjednodušení správy referentských automobilů a její zefektivnění. Díky digitalizaci celého procesu mají pod kontrolou veškeré náklady na vozy. Odpadá jim starost o jejich údržbu i čištění, ušetří za parkování,“ dodává Martin Brix.

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.