Ojetá Škoda Karoq najde kupce za 32 dní. Rychlost prodeje ojetin nabírá na tempu

Foto: Jiří Soukup

Průměrná doba, po kterou se prodává ojetý automobil, poklesla v září o rekordních téměř 10 dní, přičemž ceny vzrostly o cca 1,8 procent. Například ojetá Škoda Karoq se prodá za 32 dnů.


Vyplývá to z metriky, kterou zpracovala reklamní skupina Market View. Ta se zabývá mapováním britského trhu s ojetými vozy. Podobný trend ale zaznamenávají téměř všechny trhy s ojetinami. Situace spojená s onemocněním Covid-19 totiž téměř zastavila prodeje nových vozidel a poptávka po ojetinách tak výrazně stoupá. To pochopitelně ovlivňuje ceny, které pomalu ale jistě rostou napříč celou Evropou.

Pandemie obrátila celý automobilový trh vzhůru nohama. Nevyráběla se auta a prodloužily se již tak dlouhé čekací doby na nový vůz. Kvůli tomu v nabídce chybí obzvláště zánovní automobily, o které je ještě větší zájem. Díky tomuto všemu pak nabídka nemůže stačit poptávce,“ okomentovala situaci Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva skupiny AURES Holdings, provozovatele sítí autocenter AAA AUTO. Na trhu začínají docházet některé modely aut, ale i typy karoserií. „Zákazníci začali výrazně skupovat hlavně kombíky a SUV. Z analýzy trhu to je patrné obzvláště v případě SUV, kdy v případě aktuálně nejžádanějších modelů jako je například VW Tiguan, poklesla nabídka až na polovinu,“ doplnila Topolová.


Autobazary se připravují na nouzový stav a počítají s nejhorším scénářem
Šéf autobazarů: V případě opětovného uzavření ekonomiky by se prodej ojetin přesunul na ulici
Tradiční modely v autobazarech stále chybí, těží z toho ty méně zastoupené


Podle analýzy platformy eBay Motors Group vzrostly jen za srpen ceny ojetých vozů o 1,8 procentního bodu, přičemž průměrná doba, po kterou ojetý vůz čeká na svého nového majitele, poklesla na 47,2 dne. Zajímavostí je, že do pětky nejrychleji prodávaných ojetin na Britských ostrovech patří i model Škoda Karoq, která čeká na svého nového majitele pouhých 32,2 dne. Podle zmíněné analýzy se také rychleji prodávají modely s naftovým motorem – v průměru přibližně o 5 dní než srovnatelné modely s benzínovým motorem.

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.