Prodeje hybridní vozidel rostou. Vyšší zájem je způsoben také možností jejich levných ročních pronájmů

Foto: Jiří Soukup

Možnost pronajmout si vozidlo s čistě elektrickým, nebo hybridním pohonem, využívá stále více zájemců o nízkoemisní vozy. Mnozí z nich se po ročním zkušenosti dokonce rozhodnou pro jeho nákup.


Podle statistik Svazu dovozců automobilů roste počet nově registrovaných vozidel s alternativním pohonem. Jen za prvních šest měsíců vzrostly podle SDA, registrace vozidel s čistě elektrickým pohonem o 56 %. Osobních vozů s hybridně-elektrickým pohonem bylo registrováno 19 436 (+37 %), z toho plug-in hybridů 2 622 (+ 61 %).

Je to dáno nejen firemními nákupy, ale také vyšší poptávkou ze strany privátní klientely. Podle SDA  totiž každé čtvrté prodané vozidlo připadá právě na soukromé osoby. Některé společnosti totiž přišly s poměrně zajímavým nápadem, jak vozy s alternativním pohonem více přiblížit potencionálním zákazníkům. „Spustili jsme program ´Autosphere operák´v rámci kterého nabízíme na roční pronájem nejen vozy s klasickým spalovacím motorem, ale také vozidla s hybridním, nebo čistě elektrickým pohonem“, říká Zděnek Fořt z platformy Autosphere.cz, která na českém trhu nabízí k prodeji i k pronájmu zánovní vozy především značek Peugeot, Citroën, Opel a DS Automobiles.

V rámci tohoto programu si lze na dobu jednoho roku zapůjčit například čistě elektrický vůz DS 3 Crossback e-Tense za cca 9 tisíc korun včetně měsíčně, Opel Mokka-e za cca 11 tisíc měsíčně včetně DPH, nebo hybridní designový skvost DS4 e-tense za přibližně 12 tisíc korun měsíčně, opět včetně DPH. „Jde o konečné ceny, zájemce neplatí žádné zálohy, ani další poplatky“, říká Zdeněk Fořt, podle kterého se po vlažném rozjezdu zájem o tuto službu výrazně zvýšil.

Podle Fořta stojí zvýšeným zájmem o operativní leasing především dva faktory: „Je to především cena pronájmu, která je, s ohledem na kategorii a maximální výbavu vozidel, skutečně bezkonkurenční, a potom také fakt, že si zájemci o čistě elektrický, případně hybridní vůz, mohou na vlastní kůži vyzkoušet, jak se s ním žije. Už jsme od některých zákazníků, kteří si vůz pronajali, dostali zpětnou vazbu, že si auto po skončení pronájmu odkoupí“, přibližuje Fořt výhody služby Autosphere operák.

 

Anketa
Využili byste možnost pronajmout si na rok hybrid, nebo elektromobil ?
Ano, ale cena měsíčního pronájmu by nesměla být vyšší než 15 tisíc korun vč. DPH
33.7 %
Ano, ale cena měsíčního pronájmu by musela být nižší než 10 tisíc korun vč. DPH
31.6 %
Ne, preferuji vozy se spalovacím motorem
34.7 %
Celkem hlasovalo 412 čtenářů.

Automobilový portál s testy ojetých aut a testy nových vozů, ale také zpravodajství ze světa automobilismu, automobilové novinky, levné ojeté vozy, recenze autobazarů, světové autosalony, rady jak koupit ojetý automobil, prověření VIN, chat s odborníkem, rady, jestli benzín nebo nafta, Škoda nebo Volkswagen, kombi nebo sedan…

Podívejte se i na naše další weby:

www.life24.cz

www.cestyavylety.cz 

www.cartrax.cz

 


TestyOjetin.cz 

CarTrax, s.r.o.
Rybná 716/24
110 00   Praha 1 

IČO: 10827226
Šéfredaktor: Pavel Foltýn
info@testyojetin.cz 

Ochrana soukromí

Nastavení soukromí

Obsah internetových stránek www.testyojetin.cz (dále jen „Web“) jakož i jejich celkový vzhled, a to včetně loga a jeho částí, jsou autorským dílem ve smyslu zákona č. 121/2000 Sb. (Autorský zákon). Web zároveň obsahuje vyobrazení ochranných známek a audiovizuální obsah, jehož vlastníkem a/nebo oprávněným uživatelem je Provozovatel. Provozovatel je tak v souladu se zákonem. č. 121/2000 Sb. oprávněn vykonávat veškerá majetková práva k Webu. Jakékoliv užití textového, grafického nebo audiovizuálního obsahu Webu jinak, než v případech výslovně vymezených zákonem, zejména pak užití obsahu formou šíření, kopírování, napodobování nebo jiného zpracování, je bez písemného souhlasu Provozovatele zakázáno.
© 2020 TestyOjetin.cz. All Rights Reserved. Created by BestSite. Powered by Tele3.